XLVIII üldkoosolek ja XXII suvekool

Eesti Õpilasesinduste Liidu XLVIII üldkoosolek ja XXII suvekool toimus 17. – 20. juunil 2023 Roosta Puhkekülas. Peakorraldajateks olid Alina Simmer, Artur Andreson ja Saskia Metsallik.

XLVIII üldkoosolek

Üldkoosolekul, mis toimus 17. – 18. juuni, esitas tegevmeeskond 2022/23 tegevusaasta aruande ning andis ülevaate järgneva poolaasta plaanidest. Õpilasliidu tegevjuhina kinnitati Kairi Kitsing, kes esitas ka 2022. aasta majandusaruande. Samuti esindas revisjonikomisjon möödunud tegevusaastat kokkuvõtva aruande. Üldkoosolekul valiti Õpilasliidule uus juhatus ning revisjonikomisjoni liige. Uude juhatusse valiti esimees Ats Mattias Tamm ning aseesimehed Mia Marleen Lemetti ja Lasse Rihard Sissas. Revisjonikomisjoni liikmeks valiti Kristin Pintson.

Liikmete valdkond viis osalejate seas läbi ka rahuloluküsitluse, eesmärgida saada möödunud tegevusaasta kohta Õpilasliidu liikmetelt tagasisidet.

XLVIII üldkoosolekul anti liikmete valdkonna aktivist Tristan Eristele EÕEL-i aunimetus Q-tegija. Aunimetus antakse isikule, kes on Õpilasliidu tegevusse panustamisel kõige rohkem silma paistnud.

XXII suvekool

Suvekoolis oli osalejatel võimalus osaleda mitmetes harivates töötubades – töötube andsid Kiusamisvaba Kool, Eesti Hariduse Kvaliteediagentuur – HAKA, Edumus School, ÕF Jäcco, Marcus Ehasoo ning Õpilasliidu avaliku poliitika valdkond.

Samuti veedeti lõbusalt aega nii merel SUP-lauaga sõites, seikluspargis puude vahel ronides, joogat tehes, võrk- ja korvpalli mängides ning ühiselt rannas liivalosse ehitades. Suvekooli lõpuks valmistas iga tudula ette hollywoodliku etteaste, mis oli seotud mingi Hollywoodi ametiga. Laval võis näha nii näitlejaid, tantsijaid, lauljaid, koomikuid, moedisainereid aga ka sisuloojaid, filmitegijaid ning paparatsosid.

XLVIII üldkoosoleku pildigalerii on leitav siit.